Returnare produse

Daca produsul cumparat nu corespunde asteptarilor tale, il poti returna. Ai la dispozitie 2 optiuni: fie iti returnam banii, fie poti folosi banii proveniti din returnarea produsului pentru a cumpara un alt produs.

 

 1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, deformari, pete, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
2.   Exceptiile

Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a.  Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, deformari, pete (nesemnalate in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);

b. Software, licente desigilate;

c. Consumabile desigilate;

d.  Produse de ingrijire personala sau accesorii medicale desigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena. (aparate de tuns, aparate de ras, aparate auditive, epilatoare, perii rotative, termometre, glucometre etc.)

e.  Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca îsi va pierde dreptul la retragere.

 

3.   Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza welnesstech.ro cu privire la decizia de retragere din contract folosind  formularul de contact sau la adresa de email office@wellnesstech.ro

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va fi notificat si va primi detalii cu privire la procedura de retur.

 

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

– Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )

– Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );

 

5.   Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator, cu conditia receptionarii prealabile a produsului returnat de catre vanzator. (art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)

 

IMPORTANT: Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile se aplica numai pentru comenzile livrate prin Curier sau Posta Romana catre persoane fizice. In cazul produselor achizitionate direct de la sediul firmei sau a celor achizitionate pe persoana juridica (indiferent de metoda de livrare), termenul de returnare este de 2 zile.