WELLNESS MULTIDIMENSIONAL

Wellness este un concept multidimensional destul de complicat. In cadrul WellnessTech combinăm metodologia specialiștilor noștri cu tehnologia de ultimă generație pentru a aborda cele mai multe tulburări ale wellness-ului care duc la probleme de sănătate. Adaptăm abordări speciale pentru diferite dimensiuni și de asemena personalizate pentru fiecare persoană și nevoile acesteia. Este plăcerea noastră să vă ghidăm în timpul călătoriei dvs. către o stare optimă de wellness și sănătate.

Menținerea unui nivel optim de wellness este esențială pentru cei care doresc să ducă o viață de calitate superioară.

Chiar dacă nu există încă o definiție universal acceptată a cuvântului „wellness”, definiția Organizației Mondiale a Sănătății  pentru „sănătate” pare a fi cea mai bună descriere recunoscută la nivel internațional si care surprinde sensurile largi ale wellness.

Această definiție – adoptată de OMS în 1948 – a fost semnificativă prin faptul că a depășit starea fizică de eliberare de boli și a subliniat o stare pozitivă a ființei, care include dimensiuni mentale și sociale.

„Sănătatea este o stare de bunăstare fizică, mentală și socială completă și nu doar absența bolii sau a infirmității” ~ Preambul la Constituția OMS.

Printre caracteristicile general acceptate ale conceptului amintim:

 • Wellness-ul este holistic.
 • Wellness-ul este o responsabilitate de sine.
 • Wellness-ul este multidimensional.

Am dori să ne concentrăm pe această ultimă caracteristică foarte importantă, deoarece ceea ce oferim sunt servicii, metode și tehnologii, care doresc să acopere toate dimensiunile sănătății.

 

 1. Wellness emoțional

Wellness-ul emoțional se bazează pe îngrijirea de sine, relaxare, reducerea stresului și dezvoltarea forței interioare. Este crucial să acordați atenție atât sentimentelor pozitive cât și celor negative și să le acceptați pentru a înțelege și a gestiona toate emoțiile. Acest lucru scoate în evidență abilitatea de a învăța și de a crește din ceea ce experimentăm. Probabil cele mai importante rezultate sunt, luarea deciziilor adecvate și crearea unor relatii armonioase.

 1. Wellness ambiental sau al mediului

Wellness-ul mediului se bazează pe respectarea naturii și a tuturor creaturilor sale. Scopul său superior este de a trăi în armonie cu toate împrejurimile noastre. Toată lumea poate avea și ar trebui să aibă o conștientizare puternică a mediului.

 1. Wellness financiar

Introducerea acestei noi dimensiuni este destul de nouă și nu toate sursele o consideră o dimensiune independentă. Wellness-ul financiar este despre cum să gestionăm cu succes cheltuielile financiare și stresul financiar, astfel încât acestea să aducă un impact mai mic asupra sănătății noastre și rezultate maxime în activitățile noastre. Ținerea pasului cu responsabilitățile financiare poate deveni rapid copleșitoare iar ignorarea lor nu va face decât să crească sentimentele de stres, anxietate și frică. Toate celelalte dimensiuni ale wellness-ului sunt legate mai mult sau mai putin de wellness-ul financiar.

 1. Wellness intelectual

Bunăstarea intelectuală este despre învățare, implicarea activităților de stimulare mentală și indraznesc sa spun, despre înțelepciune. Aceasta dimensiune intră în țesătura tuturor celorlalte si conduce la cunoștințe și abilități imbunatatite, cat și la posibilitatea de a împărtăși. Având un nivel optim de bunăstare intelectuală inspiră curiozitate și explorare care la randul lor se transformă în dezvoltare.

 1. Wellness profesional.

Aceasta este de asmenea una dintre dimensiunile destul de noi și nu se regăsește în toate clasificările dimensiunilor wellness-ului, dar credem că este importantă deoarece munca este o parte importantă a vieții noastre. Wellness-ul profesional recunoaște importanța satisfacției, îmbogățirii și sensului prin muncă. Este foarte important să fiți implicați în activități care vă fac plăcere și, de asemenea, să identificați stresul la locul de muncă pentru a practica gestionarea conflictelor. Gestionarea conflictelor este esențială pentru atingerea unui nivel optim de wellness profesional.

 1. Wellness fizic

Această dimensiune specială este atât de cunoscută încât este imposibil să scriem ceva nou despre ea. Este din greșeală, considerata întregul concept de wellness. Wellness-ul fizic este despre îngrijirea corpului nostru pentru o sănătate și o funcționare optime. În general, wellnessul fizic încurajează echilibrul prin activități fizice, nutriției și wellness mental pentru a menține corpul într-o stare de top. Obținerea unui nivel optim de sănătate fizică permite persoanelor să fie împuternicite și să simtă responsabilitatea de a obține sănătate.

 1. Wellness social

Wellness-ul social este legat de modul în care interacționăm cu ceilalți. Relațiile noastre ne aduc bucurie și, de asemenea, sprijin în perioadele dificile. Bunăstarea socială implică construirea unor relații sănătoase și de susținere, precum și o conexiune adevărată cu cei din jur. Bunăstarea socială încurajează comunicarea, încrederea și gestionarea conflictelor. Această dimensiune specială este puternic legată de cea emoțională.

 1. Wellness spiritual

Wellness-ul spiritual se refera la legătura noastră cu sinele nostru spiritual. Poate fi definit prin diferiți factori, inclusiv  de credința, religie, valori, etica, morala, etc. Wellness-ul spiritual nu se referă numai la căutarea sensului și scopului existenței umane, ci si la aprecierea experiențelor de viață pentru ceea ce sunt. Asftel se pun în armonie sinele interior și lumea exterioară. În termeni mai simpli, sănătatea spirituală oferă echilibru.